hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrik fatura şikayeti nasıl yapılır?

    KAYNAKCNN TÜRK

    EPDK, aralık ayı elektrik faturalarının mercek altına alındığını duyurmuştu. İncelemeler henüz sonuçlanmadı. Peki, faturalar nasıl hesaplanıyor? Hatalı olduğu düşünülen fatura için şikayet nasıl yapılıyor? Gülşen Coşkun'un haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EPDK ARALIK AYI FATURALARINI İNCELİYOR

    Faturaların eski değil, yeni tarife üzerinden geldiği şikayetleri artınca EPDK aralık ayı elektrik faturalarının mercek altına alındığını duyurmuştu. Edinilen bilgilere göre şikayetleri toplama aşaması sürüyor. Kurum sonrasında incelemesine başlayacak ve o incelemenin sonucu duyurulacak.

    Peki, faturalar nasıl hesaplanıyor ve bir hata var mı bunun şikayeti nasıl yapılıyor? Normalde aralık ayı içinde ne kadar gün varsa tüketimi ona göre oranlayarak eski fiyatlar üzerinden, ocak ayı içerisinde ne kadar gün varsa da yine tüketimi ona göre oranlayarak yeni tarife üzerinden hesaplanıyor tutar.

    FATURA ŞİKAYETİ NASIL YAPILIR?

    Eğer fatura ile ilgili bir hata olduğu düşünülüyorsa bu durumda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun internet sayfasından tüketici şikayetleri bölümüne girmek gerekiyor. Burada önce fatura hesaplama linkinden fatura hesaplanabiliyor. Bu hesap için tüketiciden istenilen bilgiler ise faturadaki ilk okuma tarihi ardından son okuma tarihi bilgisi. Tarife tanımı ve ve faturada yer alan kaç kilovatsaatlik harca yapıldığına dair tüketim miktarı. Bu bilgiler girildiğinde sistem otomatik bir hesaplama ile tutarı çıkarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞİKAYET EPDK SAYFASINDAKİ FORM İLE YAPILABİLİYOR

    Eğer faturada bu noktada tüketici bir hata tespit ederse o zaman devreye şikayet formu giriyor. Yine sayfada tüketici o forma yönlendiriliyor. Şikayet için öncelikle gerçek kişi için mi şikayet yapılacak yoksa tüzel yani şirketlerin faturası için mi o seçiliyor. Eğer bir konut için bireysel tüketici şikayette bulunacaksa faturası ile ilgili öncelikle istenen bilgiler TC kimlik no, doğum yılı, cep telefonu, ad soyad ve e-mail adresi. Sonra sistem onay kodu istiyor ve şikâyet gerçekleştiriliyor. Tüzel kişi şikayet edecekse faturayı bu kez vergi no, e-mail adresi, cep telefonu gibi bilgiler isteniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow