hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ikramiyesinden kimler yararlanacak?

    Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri 3 bin liraya çıkarılacak. Emekliler her 2 bayram için 3 bin lira ikramiye alacak. Bu ikramiyeler ne zaman hesaplara yatırılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere 2 bayramda 2'şer bin lira olarak ödenen emekli ikramiyesi 3'er bin liraya çıkarılacak. Emeklilere bayram ikramiyesi 2018 yılında verilmeye başlandı. İlk olarak bin lira olarak ödenen tutar zaman içerisinde önce 1200 liraya, ardından 2 bin liraya çıkarıldı. Yapılacak son zamla 3 bin lira olarak ödenecek.

    KİMLER YARARLANACAK?

    Bayram ikramiyelerinden toplam 16 milyon vatandaş faydalanacak.

    Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak.

    Ayrıca ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesinden yararlanacak.

    Emekli ikramiyelerinin yer aldığı Yargı paketinin yasalaşmasının ardından düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanacak ve emekli ikramiyeleri 3 bin liraya yükseltilmiş olacak.

    İlk ikramiye Ramazan Bayramı için 1-9 Nisan arasında bütün emeklilerin hesaplarına yatırılacak. İkinci ikramiye ise Kurban Bayramı öncesi 10-15 Haziran haftasında ödenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow