hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere nasıl zam yapılacak?

    Ekim ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasal düzenlemelerin de çıkması bekleniyor. Gözlerde bir yandan emekli aylıklarına yapılacak zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca emeklinin gözü aylıklarına yapılacak zamda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmanın yürütüldüğünü hatırlattı.

    Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la bir araya geldiği görüşmeyi aktardı.

    Bakan Işıkhan, “Emeklilere yönelik olarak cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda çalışma tamamlandığında sayın cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Emeklilerimiz bizim için çok önemlidir. Enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” diye konuştu.

    Emeklilerle ilgili olarak bakanlık bürokratları çalışıyor. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında bakanlar düzeyinde ele alınacak. Çalışma kabinede görüşüldükten sonra meclise 1 Ekim’de açılmasından sonra sunulacak.

    ZAM GELİRSE NE ZAMAN UYGULANACAK?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis’ten geçecek yasal düzenlemedeki tarih geçerli olacak. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi "İzlenimim emekli zammının yeni yıla bırakılmadan emeklilere yansıtılacağı yönünde" ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow