hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye indirimli kamu tesisi imkânı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emekliler kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerden yüzde 15 indirimli yararlanabilecek. Karar artık devreye girdi. Peki o tesisler hangileri? Bundan sonra hangi adımlar yolda? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan emeklilere yönelik çalışma artık devrede. Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirime imkân tanıyan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Emekliye indirimli kamu tesisi imkânı

    Bakan Işıkhan, geçen hafta sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar milyonlarca emekli için yeni destekleri duyurmuştu. Yeni düzenlemeler kapsamında ilk adım gerçekleştirildi. Yüzde 15 indirim kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinin kullanımını kapsıyor.

    Düzenlemeden emekliler, yani Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlar yararlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliye indirimli kamu tesisi imkânı

    Emeklilere yönelik imkanların devamı da peyderpey gelecek. Bu kapsamda Kredi Yurtlar Kurumu yurtları yaz aylarında 1 aylık ücretsiz kullanılabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal tesisleri emekliye ücretsiz olacak. PTTCell tarafından emeklilere özel emekli paketi kullanılabilecek. PTT Kargo'da emeklilere özel indirim yapılacak. Ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim yapılacak. Ayrıca Troy ile emekli kartları aracılığı ile fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamasında indirim olacak. Tüm bu imkanlar devreye girdikçe emekliler.gov.tr adresinden duyurulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow