hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye zam müjdesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Bakanlarımıza gerekli talimatları verdik. Çalışmalara başlandı" dedi. Peki emekli maaşlarına ne oranda zam bekleniyor? Emekliye zamda refah payı artışı olur mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen emekli maaş zammına ilişkin beklenen açıklamayı yaptı ve “Detayları önümüzdeki haftalarda açıklayacağız" dedi. Milyonlarca emeklinin gözü zam oranına çevrildi. Emekliye yapılacak zam oranında kademeli artış gündemde.

    Ekonomist Muhammet Bayram konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “Kademeli olarak artış yapılacağı müjdesi verilmişti. Öncesinde maaş artışı yapılmayan kişilere maaş artışı yapılması bekleniyor.10 bin liradan başlayacak olursak 10 bin 12.500, 12.500 15 bin, 15 bin 17 bin 500, 17.500 20 bin olacak şekilde bekliyoruz. Az maaş alana daha fazla artış daha fazla maaş alana daha az artış şeklinde” 

    EMEKLİ MAAŞINDA TAHMİNLER İSE ŞÖYLE...

    “Cumhurbaşkanı tarafından sosyal refah payı artışı yapılmazsa emeklinin alacağı tutar yüzde 19.77 ama ben mutlak suretle bir artış bekliyorum. Bu dönemde de iki katına varan bir artış yapılırsa artış oranı yüzde 35-40 olur”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow