En karlı yatırım aracı mevduat mı oldu?
Merkez Bankası’nın peş peşe faiz artırımları sonrası bankalarda faiz oranları hızlı yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta bankalarda faizler yüzde 50 seviyesine kadar yükselmişti. Ancak şimdi bu seviyeyi de aştı. Peki yükseliş devam edecek mi? Detaylar haberimizde.
Merkez Bankası’nın peş peşe faiz artırımları sonrası bankalarda faiz oranları hızlı yükselişe geçti. En yüksek oran yüzde 50'yi de aştı.
Analist Eda Karadağ konuyla ilgili CNN TÜRK’te yaptığı değerlendirmede, “Faizlerin yükselmesiyle kısa vade açısından mevduatın getirisi biraz daha yüksek oldu faizlerin artmasıyla mevduata yönelmek istediler. Yani aslında Haziran 2023 yılından bu yana Merkez Bankası faizleri artırmaya başlamıştı. Aralık ayına kadar bu dönem sürdü. Aralık ayı itibariyle indirimlere başladı. İndirime piyasa tepki verdi. Bir anda agresif ilerletemeyeceği için faiz indirimlerinin kısa vadede getirinin artmasına neden oldu” ifadelerini kullandı.
Peki bankalarda faiz oranları yükselişini sürdürecek mi?
Karadağ bu soruya, “Merkez Bankası nisan ayında faizleri yükseltti, haziran ayı toplantısı için faizlerin yükselip yükselmeyeceği o sürece kadarki verilere bağlı olacak. Açıkçası Merkez Bankası’nın haziran ve sonrasındaki toplantıda faizlerde indirime gitmesi beklenmiyor” şeklinde yanıt verdi.
Güncel oranların ardından parayı mevduata bağlayan ne kadar kazanıyor?
Eda Karadağ, “Herkesin profili farklı, ne kadar yatırdığı farklı, yatırdığı tutar kadar kazançları belirleniyor. Yatırımcının ne yatırdığına bağlı olarak değişiklik gösteriyor” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?
Altın ve piyasalar için kritik uyarı! İslam Memiş’ten cuma günü alarmı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Temmuz 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Enflasyon tahminleri ve maaş hesaplamaları
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar