hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enerji fiyatlarında düşüş sürüyor

    Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 16 indirim yapılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konutta indirim için ise mart ayını işaret etti. Peki fatura tutarını daha da düşürmek için kullanıcılar neler yapabilir? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve kameraman Alper Öztürk, Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Şubat itibarıyla yaklaşık %16 indirim uygulanan enerji fiyatlarında yeni bir indirim beklentisi oluştu. Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

    Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, “Doğalgaz fiyatlarındaki gerileme, Türkiye’nin elektrikte doğalgaz kullanımı ve neticesinde burada yansıyacak fiyatta da yüzde 15’e kadar daha bir indirim bekliyoruz” ifadelerini kullanırken, doğalgaz fiyatlarındaki indirim sonrası elektrikte de indirim yapıldı. Mart ayında sanayide kullanılan elektriğin fiyatının 3 lira 65 kuruştan yaklaşık %15 oranında düşmesi bekleniyor.

    Enerji fiyatlarında düşüş sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan konutta kullanılan elektrik fiyatları için de görüş belirten Karataş, “Karadeniz gazının artık devreye girmesiyle belki 2. kademede bir indirime gidilebilir” dedi ve konutlarda elektrik tasarrufuna dikkat çekti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow