hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ette "ramazan" yükselişi başladı

    Türkiye Kasaplar Federasyonu, nisan sonuna kadar et fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı. Ama etin fiyatı yükselmeye devam ediyor. Peki bu artışın sebebi ne? CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Ümit Sertabiboğlu, İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Başkanı Ömer Demir’e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayı yaklaşırken; kırmızı etin fiyatı yükselmeye başladı. Öyle ki yılbaşından bu yana 3 defa arka arkaya zam geldi.

    Ette ramazan yükselişi başladı

    Türkiye Kasaplar Federasyonu, nisan sonuna kadar kırmızı ette fiyat artışı olmayacağını söyledi. Ama kasap reyonları aynı şeyi söylemiyor. İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Başkanı Ömer Demir, “Ramazan yaklaşırken ete zam ne demek, gıdada bir fiyat sabitlemesi var onlar rahatsız oldular ve ramazan öncesi zam yapıyorlar” ifadelerini kullanırken, kırmızı etin fiyatı kasaplarda ve marketlerde konuma ve kalitesine göre değişiyor. Kasaplarda durum böyleyken Et ve Süt Kurumu ile Tarım ve Kredi Kooperatifleri, piyasada kırmızı etin fiyatını dengelemek için etin fiyatını daha uyguna satıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow