hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ev hanımları için emeklilik şartları

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekli olabileceğini duyurmuştu. Program çerçevesinde çalışmalar sürüyor. Peki, ev hanımlarının emekli olabilmesi için şartlar neler? İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile Koruma Kalkanı Programı’yla, ev hanımlarına emeklilik yolu açıldı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi Toplantısı’nda, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarına emeklilik desteği verileceğini duyurmuştu. Uygulama yürürlüğe girerse, ev hanımları prim ödeyerek sigortalı olabilecek ve gerekli şartları tamamladığında emekli olabilecek. Peki bu şartlar ne?

    Ev hanımları için emeklilik şartları

    İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Örneğin bir kadın 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olmuşsa, son sigortalılık süresi SGK'da devam ediyorsa, 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3 bin 600 prim gün sayısını tamamladığında emekli olabilir. İleriki yaş grubuna geldiğini varsayarsak 15 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin 400 günü tamamladığında yine isteğe bağlı kapsamında emekli olabilir. Daha önceki yıllarda sigortalılık başlangıcı yapılmış fakat prim ödeyememişse o zaman da 25 yıllık sigortalılık süresi ve 4 bin 500 günü tamamladığında emekli olabilir. Ödemeleri gereken 3 bin 200 liranın artık 3 bin 200'ün tamamını değil, bunun sadece üçte birini devlet karşılayacak yani bin lirasını devlet karşılamış olacak” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilik yaşı ise çocuk sayısına göre esnetilecek. Uygulama ile ilgili çalışmalar sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow