hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ev hanımlarına sigorta desteği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ev hanımlarının sosyal güvenlik sistemine dahil olmaları gerektiğine inandıklarını söyledi. Bu kapsamda sigorta primlerinin üçte birinin ödenecek olmasına ilişkin detay verdi. Derya Yanık, şehit yakınları ve gazi maaşlarının iyileştirileceğini de vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Biz, ev hanımlarının bütün vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemine dahil olması gerektiğine inanıyoruz. Ev hanımlarının yaptıkları iş ağır. Ev hanımı kendi evinin ihtiyacını karşılamazsa kamusal maliyeti olacak.”

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ev hanımlarına verilecek sigorta prim desteğinin detayını anlattı. “Kamusal maliyetin paylaşılması noktasında sigorta primleri üçte birini biz ödeyeceğiz. Onların yaptığı iş de bir kamusal toplam paydayı ortaya çıkarıyor. İstediği bağlı primlerin üçte birini biz karşılayacağız.”

    Bir televizyon programında konuşan Bakan Yanık, şehit yakınları ve gazilerinin maaşlarına iyileştirme yapılacağını da vurguladı. “Önümüzdeki süreçte de şehit aylıklarının düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hem aileleri hem çocukları için sosyal destekleme programını önemsiyoruz. Şehit anne babalarının aylıklarının daha da iyi olması için düzeltmelerini yapacağız.”

    Bakan Yanık ayrıca, Türkiye nüfusunun yaşlandığını, doğurganlık oranının yüzde 1.7 olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow