hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT süreci nasıl işleyecek?

    Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bir kez daha aralık ayına işaret etti. Peki süreç nasıl işleyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT sorununun, önümüzdeki ay açılacak meclisin ilk gündem maddelerinden biri olacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Çok sorulan, merak edilen bir soru da emeklilikte yaşa takılanlar sorunudur. O sorunun da çözümünün en geç aralık ayında meclise intikal ettirileceğini buradan tekrar ifade etmek isterim.” sözleriyle açıkladı.

    Ekim ayından itibaren hazırlanan taslaklar önce kabinenin gündemine getirilecek, ardından, çalışma hayatında uzman Ak Partili milletvekillerinden oluşturulacak bir komisyon tarafından değerlendirip, teklif olarak meclise sunulacak.

    Peki üzerinde hala çalışılan düzenlemenin detayında ne var?

    Aralık ayında meclise gelmesi halinde, 2023 ocak ayı gibi emekli olmak isteyen EYT’lilerin başvuruda bulunabileceği belirtiliyor. EYT düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı, ilk emekli aylıklarının yatış zamanı konusunda da önemli. Başvuru süreci de göz önüne alındığında, ilk EYT’li aylıklarının şubat ayı içinde yatırılması beklentisi de ön plana çıkıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow