hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'de eksik primi olanlar ne yapacak?

    Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemede sona yaklaşıldı. Peki eksik primi olanlar için nasıl kolaylıklar var? Detaylar CNN TÜRK muhabiri Gaye Sude Kayışlı'nın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler EYT düzenlemesinde. Yaş şartının tamamen kalkması durumunda bu sefer de en önemli konu eksik prim günlerin tamamlanması olacak. Peki primi eksik olanlar ne yapacak?

    SGK Uzmanı Özgür Kaya, “Sosyal güvenlik sistemimiz içerisinde prim günü eksiği olanlar ile ilgili kolaylıklar sağlanmış. Mevcut duruma göre bu kolaylıklar nelerdir? Erkeklerin askerlik borçlanması, kadınların doğum borçlanması ve yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın da yurt dışı borçlanması ile eksik günleri tamamlama imkanı var. Eğer 3600 gün tamamlaması gereken prim gün sayısına henüz ulaşamamış vatandaşlarımız yaş artışının belli bir koşullarda kaldırılması durumunda eksik kalan günleri kadar askerlik borçlanması ile günlerini tamamlayabilirler. Kadın çalışmalarımız ise aynı şartlarda belirli yaş koşullarını yerine getirdiklerinde toplamda 3 çocuğa kadar yani 2 bin 160 güne kadar borçlanma yapma imkanları var. 1 çocuk için 720, 2 çocuk için 1440, 3 çocuk için de 2160 güne kadar borçlanma yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow