hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'yi kaçıranlar emekli olabilir mi?

    EYT düzenlemesi kapsamında "emekliliği kıl payı kaçıranlar" için emeklilik seçenekleri bulunuyor. Bazı koşullar yerine getirildiğinde EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olunabilecek. Peki nasıl? SGK Uzmanı Özgür Kaya, CNN TÜRK ekranlarında yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT müjdesi on binleri mutlu etti. Kıl payı kaçıranlarsa düşünmeye başladı. Uzmanlar, koşullar yerine getirilirse imkânsız değil diyor.

     EYTyi kaçıranlar emekli olabilir mi

    CNN TÜRK ekranlarında Gaye Sude Kayışlı’nın sorularını yanıtlayan SGK Uzmanı Özgür Kaya, “EYT kapsamında emeklilik sınırımız 8 Eylül 1999. 9 Eylül 1999 tarihinde ya da 1 hafta sonra sigortalı olanlar var. Bunlar da haliyle biz de bu kapsamdan yaralanmak istiyoruz şeklinde taleplerini dile getiriyorlar. Bizim SGK içinde emeklilik kapsamına girecek 8 Eylül 1999 tarihi öncesine sigortalılık başlangıç tarihini çekecek bazı alternatifler var. Bunlardan birincisi askerlik. Askerlik borçlanması emeklilikte yaş şartını geriye çekme konusunda en önemli aktörlerden bir tanesi” ifadelerini kullanırken, ”Ayrıca bazı meslek grupları için de "yıpranma payı" ile emekli olabiliyor” şeklinde açıklamada bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow