Son Dakika! FED'in kararı piyasaları nasıl etkileyecek? | Video Haber

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

Gözler ABD Merkez Bankası FED'de. Faiz kararının yarın Türkiye saati ile 21.00'da açıklanması bekleniyor. Peki, Beklentiler ne yönde? Ekonomist Belgin Maviş, CNN TÜRK canlı yayınında yorumladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Belgin Maviş, şunları söyledi:

"Son dönemde baktığımızda bu toplantıda FED'in daha da şahinleşeceğine dair işaretler var. Enflasyonda zirvenin gördüğü artış düşüşe geçeceğini savunan görüşler var. Önümüzdeki yıl FED'in tahvil azaltılması değil enflasyonun yükseliş eğilimini teyit etmesi halinde 2 faiz artışının gelebileceği yönünde bir beklenti var.

Elbette altın fiyatlarına etkisi olacak. Bu durumda ONS tarafında 2022 yılında daha da hareketleneceğini göreceğiz diye düşünüyorum. Önce FED'in kararı sonra da ONS tarafında 1800 direncinin kırılacağı inancındayım."

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow