hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelire göre vergi dönemi mi başlıyor?

    2024-2026 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program’a göre vergi sisteminde de bir dizi reform yolda. Peki vergi reformunda detaylar neler? Yanıtı, CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Ekonomist Muhammet Bayram ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program, ekonomide bir dizi yeniliği beraberinde getirecek. Bunlardan biri de vergi sisteminde yapılacak değişiklikler.

    Ekonomist Muhammet Bayram gelmesi beklenen yeni sisteme ilişkin, “Tabi Sayın Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program kapsamında nasıl bir vergi reformu yapacaklarını açıkladı. Tabi bu bir taslak bunun üzerinde hem Hazine ve Maliye Bakanlığı hem de Bütçe Başkanlığı bununla ilgili bir çalışma yapacaktır. Biliyorsunuz kayıtdışılıkla mücadele hem enflasyon hem de vergilerin oranlarının arttırılması ile alakalı biri tam zamanında vergisini yatırıyor, biri yatırmıyor beyanname vermiyor ve diğerine göre daha fazla rekabet gücü var” dedi.

    Gelire göre vergi dönemi mi başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir diğer madde ise oranlarda yapılacak değişikler. Uzmanlar vergi reformunun ekonomiye artı değer kazandıracağı görüşünde. Bayram, “Taahhuk edilen vergilerin tahsilat edilebilmesi için burada aktif bir denetim yapılması gerekiyor. Eğer bu oran arttırılırsa vatandaşın üzerindeki yük de azaltılabilir. Bizim burada çarpıklığı oluşturan şey oranlardaki dağılım adaletsizliği tam bu dönemde bozulan yıllardır konuşulan bir bütün olarak ele alınırsa yeni bir reform olur ve olumsuzluklar önlenebilir” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow