hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor

    Herhangi bir işte çalışmayan, eşi veya ebeveyni üzerinden bakılmakla yükümlü olmayan kişiler genel sağlık sigortası primini ödemek zorunda. Pirimi ödemeyenler için yapılandırma yasalarıyla geçmişte kolaylık sağlanmıştı. Şimdi ise Genel Sağlık Sigortası borçlarının tümüyle silinip affedilmesi gündemde. Peki ne zaman gerçekleşir? Detayları, CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, SGK Uzmanı Murat Bal’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl aralık ayında çıkarılan kanunla 2012 yılındaki prim borçlarına af getirilmişti. Bir kez daha GSS borçlarına af geliyor.

    Peki geçmişe dönük Genel Sağlık Sigortası borçları neye göre silinecek?

    Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor

    SGK Uzmanı Murat Bal konuyla ilgili, “Toplamda 4 milyon kişiyi ilgilendiren bir düzenlemeden bahsediyoruz. Yeni torba yasa ile 1 Ocak 2014'ten öncesine ait borçlar burada silinmiş olacak yani 10 yılın üzerindeki borçlar silinecek. Ödenmiş olanlar ödedikleri ücretleri geri alamayacaklar maalesef bunu da belirtmek gerekiyor. Yalnız bu borçların silinmesinde torba yasada gelir testi mecburiyeti getirilebilir geçmişe dönük olarak o yüzden o netleşmedi daha ama burada bir gelir testi olacaktır” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düzenleme, 31 Aralık 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow