hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arkadaşın hediye ettiği kazları kesmeye kıyamadı! Şimdi paraya para demiyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Mehmet Yener, 4 yıl önce arkadaşının hediye ettiği iki kazı kesmeye kıyamayınca, onlardan aldığı yavrulardan yetiştirdiği kazlarla yaklaşık 600 kazın bulunduğu çiftlik oluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Mehmet Yener, bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesmeye kıyamayınca onlardan aldığı yavruları büyütüp, bugün yaklaşık 600 kazdan oluşan bir çiftlik kurdu.

    Kolay köyünde yaşayan Yener, 4 yıl önce bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesip, kendisine gelen misafire ikram etmek istedi. Ancak kazları kesmeye kıyamayan ve beslemeye devam eden Yener, yavruları da olunca kaz çiftliği kurmaya karar verdi. Aradan geçen zamanda işini büyüten Yener, çevre illerdeki şarküteri ve restoranlara kaz satışı yapıyor. Yener, ayrıca evinin yanında açtığı lokantada da eşiyle kaz tiridi pişirerek, müşterilerinin beğenisine sunuyor.

    Bir arkadaşının kendisine bir çift kaz hediye ettiğini anlatan Yener, "Onları beslemeye başladım. Birgün bir misafirim geldi, kazları kesip, ikram etmek istedim ama sonra onlara kıyamadım. Ardından kazları damızlığa bıraktım." dedi.

    İlk yıl 10 yavru aldığını, sonraki yıllarda büyüyen kazlarının çoğaldığını vurgulayan Yener, satın aldıklarıyla bugün 600 civarında kazı bulunduğunu kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürettiği kazları çevre illere sattığını bildiren Yener,

    "İşi eşimle birlikte yürütüyoruz. İşte başarılı olmamda eşimin büyük payı var. Çünkü bu iş ilgi istiyor. Kazların yemlerini tarlamda üretiyorum, böylece maliyeti fazla olmuyor. Küçükbaş hayvancılık için sermaye gerekiyor, bakım maliyetleri de yüksek. Bir koyundan yılda 1 kuzu alıyorsun. Kazdan ise 7-8 yavru alınabiliyor." ifadelerini kullandı.

    İsteyene tirit yapıyor

    Yener, evinin yanına açtığı lokantada müşterine kaz tiridi yaptığını belirterek, "Yetiştirdiğim kazlardan vatandaşlarımıza tirit hizmeti de sunuyoruz. Organik beslenen kazdan tirit, bulgur pilavı, evde yaptığımız yufka ve ayranla hizmet veriyoruz. Doğal bir ortamda doğal kaz eti yemek isteyen herkesi davet ediyorum." diye konuştu.

    Mehmet Yener'in eşi Semra Yener ise kaz yetiştirmenin zevkli ama yorucu bir iş olduğuna değinerek, "Bu işe girmeden önce eşimle oturup, istişare ettik. Şimdi alın terimizle ekmeğimizi kazanıyoruz. İşimizden memnunuz." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow