hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gramaj oyununa dikkat! Market markalı ürünler mercek altında

    Marketlerin kendi markaları için ürettikleri ürünlerin tüketicilerde uyandırdığı "ucuz" imajı, Rekabet Kurumu’nun raporunda öne çıktı. Peki o ürünler gerçekten de ucuz mu? Detaylar CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren ve kameraman Sercan Sever'in haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rekabet Kurumu uzmanlarınca hazırlanan Türkiye Hızlı Tüketim Malları Perakendeciliği sektör inceleme nihai raporu tamamlandı. Marketlerin kendi markaları için ürettirdikleri ‘Private Label’ grubundaki ürünlerin tüketicilerde yarattığı ‘ucuz’ imajı, Rekabet Kurumu’nun hızlı tüketim perakende raporunda öne çıktı.

    TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili “Gramaj ve miktar hilesi olabiliyor. Örneğin 32’li tuvalet kağıdı alıyorsunuz. Ucuz zannediyorsunuz. O marketin markasıyla yapıldığı için fakat içindeki metraj kısa çıkabiliyor. Kuruyemiş marka marketin adıyla ama içindeki miktar değişik olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

    İki adet kuruyemiş paketini kıyaslayan Ağaoğlu, “Biri 180 gram diğeri ise 140 gram ancak ikisinin de ambalajı aynı boyutta. Tüketici kuruyemiş reyonuna gittiği zaman iki paketin aynı olduğunun görüp düşük fiyatta olanı tercih ediyor. Bu anlamda da yanılmış oluyor. Rekabet Kurumu ise bu durumun önüne geçilmesini öneriyor.” sözlerini kullandı.

    Aydın Ağaoğlu, “Bu durumla karşılaşan vatandaş ALO 175 tüketici hattını arayarak 7-24 bu tür şikayetlerde bulunabilir.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow