hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi emekli ne zaman, ne kadar ödeme alacak?

    SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine yapılan yüzde 37'lik zam, yüzde 49'a çıkarılarak yasalaştı. İşte bu noktada emeklilerin kafası biraz karıştı. Ek zam hesaplara ne zaman yatacak ve ne kadar ek zam alınacak? Ekonomist Muhammet Bayram yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağkur emeklilerine verilen ek zam Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki emekliler bu zammı ne zaman hesaplarında görecekler?

    Ekonomist Muhammet Bayram bu soruya, “Yüzde 37,57'ydi SSK ve Bağkur emeklisinin almaya hak kazandığı zam. Bu 12 puanlık artışla yüzde 49,25'e tamamlandı. Yani memur emeklileriyle SSK ve Bağkur emeklileri aynı oranda zam alacaklar. Sayın Bakan’ın söylemiyle bu hafta içerisinde hesaplara yatması bekleniyor ancak ocak ayında ek zam alamayan SSK ve Bağkurlular yani yüzde 37'lik zam alan sadece ne yapacaklar bu 12 puanlık farkı şubat ayı içerisinde alacaklar” şeklinde yanıt verdi.

    Hangi emekli ne zaman, ne kadar ödeme alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ek zam hesapları kafalarda karışıklık yarattı. Yeni zamla emeklinin hesabında göreceği rakam merak konusu oldu.

    “6 bin 103 liranın altında bir kök maaşınız varsa zaten devlet bunu 10 bin liraya tamamlıyor. İşte bu kök maaş bilmecesi buradan geliyor. Eğer yeni düzeydeki maaşınız 49,25'lik artışla beraber 20 bin lira olduysa bir sonraki zam artışı 20 bin TL üzerinde olacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow