hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hedef ekonomide "yeşil dönüşüm"

    Hedef ekonomide yeşil dönüşüm. Bu kapsamda önümüzdeki 3 yılda kamu alımlarında yeşil ürün yani çevreye duyarlı ürünler öncelikli olacak, yenilenmiş ürün sistemi yaygınlaştırılacak. Detaylar ekonominin yol haritası olan orta vadeli programda yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonominin 3 yıllık yol haritasındaki önemli başlıklardan biri de yeşil dönüşüm. Yani çevreye duyarlı bir ekonomi.

    Hedef emisyon azaltımı, sıfır atık ve ekonominin sürdürülebilirliğini bu çerçevede yaratmak. Bu kapsamda kamu alımlarında yeşil ürün yani çevreye duyarlı ürünler öncelikli olacak, yenilenmiş ürün sistemi yaygınlaştırılırken, geri kazanılmış ikincil ürün standartları belirlenecek.

    Orta Vadeli Program’da, tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarının korunması, sürdürülebilir tüketim modeli kapsamında yenilenmiş ürün sisteminin yaygınlığı artırılacak vurgusu yapıldı.

    Hedef ekonomide yeşil dönüşüm

    Yeşil dönüşüm ve dijitalleşme alanında atılacak adımlarla Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatının nicelik ve niteliği artırılarak, dünya ihracatından alacağı pay yükseltilecek.

    Ayrıca yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak, meslek standartlarında gerekli güncellemeler yapılacak, böylelikle yeşil ve dijital yetkinlik açığının kapatılması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow