hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF Başkanı: Savaşın uzun vadede sonuçları olacak

    Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı, İsrail-Hamas savaşının dünya ekonomisine şimdiden zarar verdiğini söyledi. Dünya Bankası Başkanı da "savaşın etkileri kalıcı olacak" uyarısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Savaşta can kayıplarından endişe ediyoruz ama aynı zamanda ekonomik aktivitenin yok edilmesinden de endişe ediyoruz. Uzun vadede savaşın sonuçları oalcak. Çocuklar okula gidemediği için yarın yapacak işleri olmayacak." Uluslararası Para Fonu (IMF) açıkladı.

    Fon Başkanı Kristalina Georgieva, "Hamas'ın saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'de başlattığı savaşın sonuçları büyük olacak" dedi. Georgieva, "Orta Doğu'da yaşananlar büyümenin yavaş, faiz oranlarının yüksek olduğu, koronavirüs ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle borç ödeme maliyetlerinin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

    İSRAİL-HAMAS SAVAŞI BÖLGE ÜLKELERİNE ZARAR VEREBİLİR

    Çatışmaların yaşandığı bölgeye komşu ülkelerin ekonomilerinin de turizme bağlı olduğuna dikkat çekti. "Çemberi genişletip Mısır, Lübnan, Ürdün gibi komşu ülkelere baktığınızda etki kanalları görünüyor. Bu ülkeler turizme bağımlı ülkeler ve buradaki istikrarsızlık turizmi öldürüyor" diye konuştu.

    DÜNYA BANKASI'NDAN GAZZE UYARISI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga da dünyanın daha tehlikeli bir hale geldiğini kaydetti. İsrail ve Hamas arasındaki savaşın küresel ekonomik kalkınmaya 'ciddi' bir darbe vurabileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow