hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnternette 305 milyar lira harcadık

    Pandemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de online alışveriş yükselişe geçti. 2021 yılının ilk dokuz ayında 305 milyar liralık online alışveriş yapıldı. Ticaretin en önemli kanallarından biri olan e-Ticaret, İstanbul'da mercek altına alındı. Konunun uzmanları Türkiye'nin mevcut konumu dolayısıyla çok avantajlı olacağını düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pandemiyle birlikte e-ticarette artış yaşandı. Türkiye, lojistik avantajını da kullanarak Çin'den pay almaya başladı.

    E-Ticaret'in Davos’u olarak nitelendirilen “World e-Commerce Forum” İstanbul’da yapıldı. Sektörün pandemi sonrası rotası masaya yatırıldı.

    Türkiye İhracatcılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, "Gelecekte dünya ticaretinin yarısının e-Ticarete dönüşeceğini" vurguladı. Türkiye'nin bu pastadan her geçen gün daha da fazla pay alacağını ifade etti.

    Bankalararası Kart Merkezi'ne göre, Türkiye'de yılın ilk dokuz ayında 305 milyar liralık online alışveriş yapıldı. Her 100 liralık harcamanın 25 lirası online kanallarda gerçekleşti. İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw'da, iki ülke ilişkilerinin online alışveriş sayesinde çok daha ileri seviyelere taşınacağını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow