hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşverene asgari ücret desteği

    Sosyal Güvenlik Kurumu, geçtiğimiz günlerde asgari ücret desteğine ilişkin genelge yayımladı. Peki işverene asgari ücret desteğinin detayları neler? Hangi şartları sağlamak gerekiyor? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz konuyu uzman konuğu ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu, 2023 yılının ikinci 6 aylık dönemine ilişkin Asgari Ücret Desteği Genelgesi’ni yayımladı.

    Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya konuyla ilgili, “2023 yılının 6 aylık döneminde İşsizlik Sigortası Fonu tarafından her bir çalışan kişi başına günlük 13 lira 33 lira bir destek söz konusuydu. Bu destek ne anlama geliyor? İşverenin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödeyeceği primin 13.33 kuruşu karşılanmış oluyordu dolaysıyla işverene aylık 399 lira destek verilmiş oluyordu” ifadelerini kullanırken buna göre 2023 yılının ikinci 6 aylık dönemine ilişkin işverene verilecek destek oranları yeniden belirlendi. “Yüzde 25 seviyesinde bir artış söz konusu oldu. Yine işverenlere asgari ücret desteği ödemesi devam ediyor. Ödeyecekleri primden bu mahsup ediliyor. Artışla birlikte 16.66 kuruş oldu. Yine 30 gün çalışan bir kişi için 499 lira 80 kuruş ödenmiş olacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşverene asgari ücret desteği

    Destek ödemesi uzun vadeli sigorta kollarında çalışanları kapsıyor. Peki hangi işverenler asgari ücret desteğinden faydalanamıyor?

    Kaya bu soruya, “Kamu kurumlarında çalışanlar için bir destek söz konusu değil. Özel sektör iş verenleri dedik. Emekli olanlar da hiçbir şekilde asgari ücret desteğinden faydalanamaz” şeklinde yanıt verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow