hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu işçisi zamlı maaşı ne zaman alır?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yaklaşık 2 buçuk hafta önce kamu işçisinin zam oranları netleşti. Yaklaşık 700 bin işçiyi kapsayan pazarlık sürecinin sonunda taban aylık 15 bin liraya çıktı aynı zamanda zam oranı da %45 oldu. Peki kamu işçisi zamlı maaşları ne zaman alacak? Bunun için sendikaların sözleşmelerinin tamamlanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Taban aylık 15 bin ve %45 zam.” Kamudaki yaklaşık 700 bin işçiyi kapsayan pazarlık sonrası zam oranları böyle belirlenmişti.

    Peki kamu işçisi zamlı maaşlarını ne zaman alacak? Bunun için sendikaların “Türk ağır sanayii ve hizmet sektörü, Kamu İşverenleri Sendikası ile sözleşmelerini tamamlaması bekleniyor.

    O sözleşmeler tamamlandıktan sonra takip eden ay ise zamlı maaşların hesaba yatması bekleniyor. O sözleşmelerin ay sonuna yetiştirilmeye çalışıldığı da vurgulanıyor.

    Sözleşmesi bu aya yetişmeyenler birikmiş fark ödemelerini de alabilecek. Peki süreç kimleri kapsıyor? Başta karayolları, demiryolları, Devlet Su İşleri ile il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri ve kömür işletmelerindeki işçiler onların başında geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow