hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuda tasarruf hamlesi… Şimşek: “300 malmüdürlüğü kapatılacak”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra teşkilatına tasarruf ve verimlilik için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlığı bünyesinde faaliyet yürüten 300 malmüdürlüğünün kapanacağını açıkladı. Kapanan müdürlüklerin görevleri hizmet birleştirme yöntemiyle il merkezlerinden yürütülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda tasarruf düzenlemesi, kamu idarelerinde mükerrer yapıların önlenmesi ile mevcut teşkilatlanmanın verimlilik esasıyla gözden geçirilmesini beraberinde getirdi. İlk adım, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi.

    Şimşek yaptığı açıklamada, “Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek. Müdürlüklerimizin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacak” ifadelerini kullandı.

    Kamuda tasarruf hamlesi… Şimşek: “300 malmüdürlüğü kapatılacak”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda kaynak kullanımının etkinliğinin sağlanması ve hizmet kalitesinin artırılması için taşra teşkilatının yeniden yapılandırıldığını belirten Şimşek, “gereksiz harcamalar önlenecek” dedi.

    Bakan Şimşek, atılacak adımlarla Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarına ayrılan kaynakta önemli oranda tasarruf sağlayacaklarına dikkat çekerek, “Hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

    Kamuda tasarruf hamlesi… Şimşek: “300 malmüdürlüğü kapatılacak”

    Bakan Şimşek, düzenleme ile iş gücü verimliliğinin artacağını belirterek, “Bakanlığım bünyesindeki bu faaliyetlere devam edeceğim. Teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden de ödün vermeyeceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow