hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak? Bakan Dönmez yanıtladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ücretsiz doğal gaz uygulamasından, Gabar petrolünün indirime neden olup olmayacağına kadar merak edilen soruları cevapladı. Bakan Dönmez'in hedefinde muhalefet de vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, Karadeniz gazını kullanıma almak için gün sayarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Karadeniz gazının 1 hafta sonra hanelere ulaşacağını aktardı.

    Karadeniz gazı nedeniyle 1 ay ücretsiz doğal gaz uygulaması ile tüketiciye 40 milyar liralık katkı sağlanacağına dikkat çeken Dönmez, faturaların altında "bu ayki fatura tutarı devlet tarafından ödenmiştir" diye yazacağını söyledi.

    Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak Bakan Dönmez yanıtladı

    Karadeniz gazından sonra cumhuriyet tarihinin karadaki en büyük petrol keşfine imza atıldı. Peki Karadeniz gazının faturalara yansıması gibi, Gabar petrolü indirim olarak vatandaşa yansıyacak mı? Bakan Dönmez, bu soruya Karadeniz’deki doğal gaz keşif sürecini hatırlatarak cevap verdi. “2020’de ilk keşif yaptığımızda da benzer sorular vardı, biz hep demiştik ki bu işten hem milletimiz, hem devletimiz kazançlı çıkacak, yeter ki biz sahayı üretime alalım. Şu anda da daha henüz tam üretime geçmiş değiliz, bu işten de hem milletimiz hem devletimiz kazançlı çıkacak.”

    Bakan Dönmez’in hedefinde muhalefet de vardı. Enerji projeleri üzerinden eleştirilerini yöneltti. "Onların birçok taahhütleri var, nükleer güç santralini durduracağız, hatta şimdi yeni ortakları bu kadar baraja ihtiyaç yok diyorlar, rüzgâr santrallerine bile karşı çıkıyorlardı, onların ne yapacağını kestirmek zor. Bizim petrol kuyularımıza da beton bile atabilirler.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak Bakan Dönmez yanıtladı

    Bakan Dönmez ayrıca, Karadeniz gazı ve Gabar petrolü başta olmak üzere keşif açıklamalarının seçimlerle bir ilgisi olmadığını da vurguladı.


     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow