hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatı beklentisi ne kadar?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memur maaş zammı pek çok kalemi etkileyecek. Bunlardan biri de kıdem tazminatı. Peki kıdem tazminatında tutar ne oranda değişecek? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, Ekonomist Muhammet Bayram’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanın güvencesi olan "kıdem tazminatı", EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan 1,7 milyon vatandaşın da merak ettiği konuların başında geliyor. Yılbaşı itibarıyla 19 bin 982 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı bu hafta netleşecek memur zammıyla yeniden belirlenecek.

    Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili, “En düşük alınabilecek kıdem tazminatı 10 bin 8 liraydı, asgari ücret zammıyla birlikte 13 bin 404 liraya çıktı. Brüt tavanı da memurlara yapılan zamla belli oldu. Yine aynı şekilde tavanı da memur zammıyla beraber belli olduğu için 19 bin 982 liraydı” ifadelerini kullandı.

    Kıdem tazminatı beklentisi ne kadar

    Memur maaş zammı ile birlikte kıdem tazminatı tutarları da değişecek. Peki kıdem tazminatında tavan ücret ne olur?  Bayram bu soruya da “25 bin lira seviyesinde olmasını bekliyoruz. Yani eğer bir kişi emekli olursa en düşük 13 bin 414 seviyesinde hesaplayacak kıdemini en yüksek de 25-26 bin lira seviyesinde hesaplanacak. Bu da memur maaş zammı ile netleşecek” şeklinde yanıt verdi.

    Peki kimler kıdem tazminatı alabiliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “İş akdinin feshi olursa hak ediliyor. Yine kadın çalışan evliliği yapılırsa bir yıl içinde sunulursa yine kıdem tazminatı alabilir. Vefat durumu da kıdem tazminatı sebebi olabilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow