hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira gelir beyannamesi nasıl verilecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren kira gelir beyannameleri için başvuru süresi uzatıldı. 1 Nisan'da sona ermesi gereken başvurular 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı. Peki beyannameyi kimler doldurmalı? Nasıl doldurulmalı? Cezası var mı? Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran yanıtladı. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan'da sonra ermesi beklenen başvuru süresi 5 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı. Peki kira beyannamesi nasıl doldurulacak?

    Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran bu soruyu, “Beyan zorunluluğu geçen yıl konut ve iş yerinden kira elde edenler için geçerli. Mükellefler beyannamelerini dijital vergi dairesi, Gelir İdaresi Başkanlığı ve E-devlet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirler” şeklinde yanıtladı.

    Kira gelir beyannamesi nasıl verilecek

    Beyanname verilmezse ceza var mı?

    “Beyanname vermeyenlere ise ciddi bir yaptırım uygulanıyor. Eğer eksik veya bu konuda yanlış tahakkukta bulunursanız bir kat daha vergi cezası söz konusu. Eğer hiçbir şekilde beyanda bulunmazsanız bununla ilgili özel usulsüzlük cezası kesiliyor.”

    Beyannamede kimler muaf tutulacak?

    “Geçen sene 2023 yılına ait toplam kira geliriniz toplam 21 bin liranın altındaysa muaf olarak kalıyorsunuz. Herhangi bir şekilde beyanda bulunmanıza gerek yok. Eğer gayrimenkulünüzü depremzedeye bedelsiz bir şekilde verdiyseniz yine aynı şekilde muaf tutuluyorsunuz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira gelir beyannamesi nasıl verilecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow