hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOBİ'lere dijital dönüşüm danışmanı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Küçük ve orta ölçekli işletmelerin korona virüs salgını döneminde hızla artan dijitalleşme ihtiyaçlarına yönelik TÜBİTAK ve KOSGEB bir adım attı. İşletmelerin dijital dönüşümleri için danışmanlar yetiştirilecek. O danışmanlar için de işletmelere destek verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOBİ’lerin korona virüs salgını döneminde hızla artan dijitalleşme ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma başlattı. KOBİ’lerde dijital dönüşümün sağlanması için işletmelerin mevcut durumları analiz edilecek, işletme hedefleri doğrultusunda dijital dönüşüm ihtiyaçları belirlenerek dijital dönüşüm yol haritaları hazırlanacak.

    Dijital dönüşüm adımlarının atılabilmesi için TÜBİTAK ile KOSGEB arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre TÜBİTAK, işletmelerin dijital dönüşümüne rehberlik edecek Dijital Dönüşüm Danışmanlarını yetiştirmek için bir eğitim programı hazırladı. İmalat sanayisinde çalışanlar, yöneticiler, danışmanlar, akademisyenler, sektör uzmanları bu eğitimlere katılabilecek. İşletmeler, dijital rozet sahibi danışman ile çalışarak dijital yol haritalarını hazırlatabilecek.

    KOSGEB'de dijital rozet sahibi danışmanlardan hizmet alan işletmelere destek verecek. İmalat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin aldığı dijital dönüşüm danışmanlık hizmetini 10 bin liraya kadar destekleyecek.

    Desteğin devreye alınmasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 3 bin işletmenin dijital olgunluk seviyesinin ölçülerek dijital dönüşüm yol haritalarının belirlenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında işletmelerin dijitalleşmesi ile şirket faaliyetlerinin bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik ortamlarda sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi, iş gelişiminin artırılması kitlelere daha fazla ulaşılması ve iş hacmini artırması hedefleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow