KOBİ'lere yurt dışı desteği
Türkiye İhracatçılar Meclisi ve KOSGEB iş birliği ile KOBİ'lere yönelik “Yurt dışı pazar destek programı” başlıyor. Programla KOBİLerin ihracatını artırması ve uluslararası pazarda marka haline gelmeleri hedefleniyor.
Kobi düzeyinde firmaların ihracata yönlendirilmesi, dünya pazarına açılmalarına destek sağlamak ve daha fazlası. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve KOSGEB iş birliği ile “Yurt dışı pazar destek programı” kapsamında yer aldı.
Programın tanıtım toplantısında TİM Başkanı İsmail Gülle, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt vardı. Bakan Varank Türkiye’de 3 buçuk milyon işletmenin faaliyet gösterdiğini, yüzde 99’unu KOBİ'lerin oluşturduğunu söyledi. “Hedefimiz KOBİ'lerin ihracattaki payını yüzde 60 seviyesine taşımak" dedi ve programın detaylarını anlattı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise uluslararası pazarda iş birliğine dikkat çekti.
Açılış konuşmalarının ardından TİM - KOSGEB iş birliği imza töreni düzenlendi. 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren “Yurt dışı pazar destek programı” için başvuru yapılabilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ne kadar zam olacak? Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yeni tahmin
A101 3-9 MAYIS 2025 KATALOĞU: Bu hafta A101 indirimlerinde neler var?
Bitcoin'de rüzgar tersine döndü! Şubattan bu yana en yüksek seviye
S&P'den Türkiye ekonomisi için 2025–2028 tahminleri: Büyüme, enflasyon ve faizler
Xbox konsollarına ve aksesuarlarına küresel fiyat artışı! Zamlardan Türkiye de etkilenecek mi?