hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük işletmeye dünya pazarı yolu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Ticaret Odası, katma değeri yüksek mobilya sektörünün ihracatını geliştirme hedefiyle yeni bir projeye başlıyor. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren, daha önce ihracat yapmamış mikro-KOBİ, KOBİ ve girişimci ATO üyeleri ihracat yapabilir hale getirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOBİLYA SEKTÖRÜNE İHRACAT EĞİTİMİ VERİLECEK

    Mobilya sektöründe faaliyet gösteren, daha önce ihracat yapmamış mikro-KOBİ, KOBİ ve girişimci ATO üyeleri ihracat yapabilir hale gelecek. Bu kapsamda Ankara Ticaret Odası, katma değeri yüksek mobilya sektörünün ihracatını geliştirme hedefiyle yeni bir projeye başlıyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, "Ankara'da mobilyanın kalbinin attığı Siteler'deki en küçük işletmelerin bile dünya pazarına açılmasını hedefliyoruz" dedi.

    ATO İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ YAPTI

    "Mobilya sektöründeki mikro-KOBİ'lerin uluslararasılaşma yeteneklerinin geliştirilmesi" projesi, Gazi Üniversitesi koordinatörlüğünde hayata geçirildi. 2024 yılı sonuna kadar devam edecek olan projede, çevrimiçi eğitim programıyla mobilya sektöründeki KOBİ'lerin ihracat yapmadan önceki temel bilgileri öğrenmeleri sağlanacak. Firmalar sahaya çıkmadan önce ihracat yapmaya hazır hale getirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOBİLYACILAR DIŞ PAZARLARA ERİŞİM İÇİN EĞİTİM ALACAK

    Proje kapsamında mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için önce eğitim müfredatı geliştirilecek, ardından da uluslararası dijital öğrenme merkezi kurulacak. Avrupa kredi sistemiyle uyumlu hazırlanacak olan mesleki eğitim ve öğretim müfredat programı ile Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren 3 bini aşkın işletmenin ihracat potansiyeli canlandırılacak. ATO üyesi yurt dışı pazarlara açılmak isteyen firmalar, uluslararası dijital öğrenme merkezinden ücretsiz eğitim alarak ihracata dair temel bilgileri öğrenebilecek.

    Peki, firmalar hangi konularda eğitim alacak? Uluslararası işletme kurma prosedürlerinden dış pazarlara erişime, uluslararası işletme bilgilerinden pazar analizlerini ve bilgilerini yönetmeye, müşteriyi anlama, küresel müşterilere pazarlama tekniklerinden yeşil uluslararasılaşma ve sürdürülebilirlik konularında eğitimler alınacak. Ve 1 yıllık süre sonunda miko-KOBİ'ler dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştirebilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow