hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Lokanta ve kafelere yönelik yeni KDV düzenlemesi yolda. Buna göre, mevcutta uygulanan KDV oranları artmayacak ancak usulsüz yolla yüzde 1 olarak gösterilen KDV'nin de önüne geçilecek. Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve kameraman Ümit Sertabiboğlu’nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Öyle bir seçeneğiniz yok bizim. Hepsi yüzde 10 evet doğru...” O, "seçeneğim yok" dedi. Ama bazıları bunu fırsata çeviriyor. Vergi usulsüzlüğü yapıyor. Yüzde 10 yerine yüzde 1 oranında KDV faturalandırılıyor.

    Temel gıdada KDV oranları yüzde 1'e indirilmişti. Ancak bazı lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler bu düzenlemeyi suistimal etti. KDV oranını yüzde 10 yerine yüzde 1 olarak faturalandırmaya başladı.

    Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

    İşte bu usulsüzlüğün önüne geçmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Yeni bir düzenlemeye gitti. İşletmeler, sattıkları tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak.

    Konuyla ilgili bir taslak yayımlandı. Amaç, vergi kaçakçılığının önüne geçmek. Yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra devreye girmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow