Maliye et sektörünü mercek altına aldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt, demir-çelik, tütün ve kuyumcu sektörlerinin ardından şimdi de kırmızı et sektörünü takibe aldı. Sektörde faaliyet gösteren dört büyük üreticiye yönelik kapsamlı inceleme yapıldı. İnceleme sonucu 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı şimdi de et sektöründeki kayıt dışılığı mercek altına aldı.
Sektörün önde gelen 4 büyük üreticisine yönelik kapsamlı inceleme yapıldı. Saha denetimlerinde, işletmelerdeki canlı hayvan varlığına ve küpelerine yönelik de kontrol yapıldı.
Bu süreçte riskli bulunan mükellefler, vergi incelemesine alındı. Bu mükelleflerin 3 milyar lirayı bulan kazancını kayıt dışı bıraktığı belirlenirken, buna ilişkin ceza uygulandı. Sayımların diğer illere yayılarak devam edeceği belirtildi.
Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "sektörün sağlıklı gelişmesini sağlayacağız" dedi.
Şimşek, "İlgili bakanlıklarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Kayıt dışılıkla etkin mücadele ederek, sektörün sağlıklı şekilde gelişmesini sağlayacağız. Bu denetimlerle kayıt dışı faaliyetleri tespit ederek vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyoruz. Böylece, adil rekabet ortamı için piyasa bozucu fiilleri işleyenleri tespit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Şimşek ayrıca, vergi adaletini sağlamak ve adil rekabeti korumanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?
Altın ve piyasalar için kritik uyarı! İslam Memiş’ten cuma günü alarmı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Temmuz 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Enflasyon tahminleri ve maaş hesaplamaları
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar