hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mayıs ayı enflasyonu bugün açıklanacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gözler bir kez daha enflasyon rakamlarına çevrildi. Bugün mayıs ayına ilişkin veriler açıklanacak. Peki, beklentiler neler? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı enflasyon verileri, 5 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak. Peki mevcutta enflasyon rakamları ne? Mayıs ayı için beklentiler ne?

    Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07, yıllık enflasyonun ise yüzde 39,62'ye ineceği tahmin ediliyor.

    Bir önceki ay açıklanan nisan ayı yıllık enflasyon oranları ise TÜFE'de %43,68 olarak gelmişti. Aylık bazda artış ise %2,39 oldu.

    Yurt içi üretici fiyat endeksi ise nisanda yüzde 0,81 artarken, yıllık bazda yüzde 52,11 oldu. Aylık en yüksek artış kuzu etinde geldi, onu dana eti takip etti. Ardından da kara yolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı geldi. Şimdi 5 Haziran'da açıklanacak verilerin ne olacağı bekleniyor.

    Temmuz ayı yaklaşırken o aranlar bir taraftan da memur, emekli ile ara zam konuşulurken asgari ücretlinin de yakın takibinde. Henüz zam oranları için baz alınacak veriler netleşecek olmasa bile TÜİK'in mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla 5 aylık enflasyon oranı belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow