Mecliste bütçe mesaisi başlıyor
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri başlıyor. Komisyon yarın toplanacak. 2025 yılı bütçesinin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak. Bütçenin sunumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak.
2025 yılı bütçesi için görüşmeler geneli üzerinde yapılacak görüşmeler ile Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayacak. 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu teklifinin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde görüşmeler çarşamba itibariyle başlayacak ve yıl sonuna kadar bu mesai sürecek.
Tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesi görüşülecek ve bütçe sunumunu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yapması bekleniyor.
Ardından, belirlenen takvime göre bakanlıkların bütçeleri görüşülecek. Son olarak komisyona Cumhurbaşkanlığının bütçesi gelecek. Bakanlık ve kurumların bütçe görüşmeleri 29 Kasım Cuma günü tamamlanacak.
Plan ve Bütçe Komisyonu, bütçe görüşmelerine her gün saat 10.00'da başlayacak. Günlük programının bitimine kadar çalışacak. 2025 yılı bütçesinin aralık ayının başında Meclis Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Orta Doğu'da tansiyon yüksek: İlk günden bu zamana neler yaşandı? İşte savaşın ekonomi haritası!
Samsun Kültür Yolu Festivali: 400’ü aşkın etkinlikte kültür ve sanat rüzgarı
Merkez Bankası faiz kararı sonrası 750 bin TL’nin 1 aylık getirisi ne oldu?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Kimler 5 Yıl daha erken emekli olabilir? SGK’nın az bilinen fırsatları!
Kamu işçilerine zam pazarlığı devam ediyor: İkinci teklif yolda