hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’dan Merkez Bankası kararı yorumu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası’nın taşıt dışındaki kredilere ilişkin büyüme sınırını düşürmesi kararına ekonomi yönetimi destek verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz enflasyonla mücadeleye dikkat çekti ve Merkez Bankası’nın adımı için "Merkez Bankası’nın ilave sıkılaşma adımlarının enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır" yorumu geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası’nın ihtiyaç ve ticari kredi büyümelerindeki büyüme sınırı kararına ekonomi yönetiminden art arda destek geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası’nın ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır." yorumunda bulundu.

    Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’dan Merkez Bankası kararı yorumu

    Bakan, sosyal medya hesabından yaptı açıklamayı. Şimşek, "Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon, zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır."

    Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz’dan Merkez Bankası kararı yorumu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ocak ayına göre ivme kaybetse de şubat ayı enflasyonunun beklentilerin üstünde gerçekleştiğini vurguladı. "Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır." ifadelerini kullandı. Ve Yılmaz "2025 yılında enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacaktır." dedi. Orta vadede, "2026 perspektifine dikkat çekip "sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde tek haneli enflasyon oranlarına yeniden ulaşmaya kararlıyız." vurgusu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow