hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emeklinin gözü 1 Mayıs’ta

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Milyonlarca memur ve emeklinin gözü 1 Mayıs’ta. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1 Mayıs’ta katılacağı Memur-Sen Genel Kurulu’ndan memur ve emekli maaşlarına ilişkin müjde vermesi bekleniyor. Peki o toplantıdan zam kararı çıkar mı? Memur maaş zammına ilişkin masadaki üç formül ne? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Yasin Kamaloğlu, Ekonomist Muhammet Bayram’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca memur ve memur emeklisi için kritik tarih 1 Mayıs. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs'ta Memur-Sen Genel Kongresi'ne katılacak. Peki ya o toplantıdan memur ve emekliye zam müjdesi gelir mi? Ekonomist Muhhammet Bayram konuyla ilgili, ‘Buradaki müjde şu şekilde olur zaten sayın cumhurbaşkanı her defasında bunu söylüyor enflasyonu düşüreceğiz vatandaşımızı da enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz diyor’ ifadelerini kullanırken zam beklentisi ile ilgili olarak da ‘Seyyanen zam durumu söz konusu, Memur-Sen’in cumhurbaşkanına gideceği formüllerden bir tanesi de en düşük maaşlara 2-3 bin lira seyyanen zam yapılması, ikincisi seyyanen zamma ek olarak enflasyon farkı, üçüncü formül ise yüzde 25-30'luk maaş artışı’ şeklinde cevap verdi.

    Memur ve emeklinin gözü 1 Mayıs’ta

    Öte yandan memur maaş zammında enflasyon oranı belirleyici olacak. Bayram, ‘Sene sonundaki yüzde 30 ile yüzde 40 seviyesinde düşünüyoruz. Eğer yüzde 30'lar seviyesinde bir zam olursa seyyanen zam artı enflasyon farkı olarak yansıyacak ama ocak ayı zammı ne olur derseniz yüzde 30 enflasyona ek şekilde bir zam olacak’ dedi ve ekledi. ‘En düşük emekli maaşına yüzde 30'luk zam gelirse 9 bin 750 TL'ye yükselecek en düşük memur maaşı da aile yardımı ile birlikte 10 bin 109 TL'ye yükselecek.’

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow