hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emeklinin gözü zam oranında! Ne kadar enflasyon farkı yansıyacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile gözler bir kez daha memur ve emekli maaşlarına yansıyacak enflasyon farkına çevrildi. Zam oranları 6 aylık enflasyonun netleşmesi ile belirleniyor ama şimdiden 5 aylık oranlar belli oldu, peki rakamlar ne söylüyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve memur emekliler yılda iki kez toplu sözleşmede belirlenen zammı alıyorlar. Ancak 6 aylık enflasyona bakılıyor ve toplu sözleşmede belirlenen zammın üzerinde bir fark çıktığında bu maaşlara enflasyon farkı olarak yansıyor. Amaç enflasyona karşı alınan zamların erimemesi, telafi edilmesi.

    Memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı aşan fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. Mayıs ayı enflasyonu ile birlikte ise 5 aylık enflasyon farkı ortaya çıkmış oldu. Henüz rakamlar kesinleşmedi ama şimdiden memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,13'lük enflasyon farkının yansıması söz konusu.

    SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN DURUM NE?

    Onlar da 6 ayda bir zam alıyor. Zamlar 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. 5 aylık verilere göre SSK ve BAĞKUR emeklilerinin zammının ise şimdiden yüzde 15,26 olduğu görülüyor. Maaşlara yansıyacak 6 aylık enflasyon farkının netleşmesi için gözler Temmuz’da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow