hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emekliye zam oranı ne olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari ücrete yapılan zammın ardından sıra memura ve emekliye yapılacak zam oranına geldi. Uzmanlar zam oranının neye göre yapılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zam oranının belirlenmesinin ardından gözler memura ve emekliye yapılacak zam oranına çevrildi. Kesin zam oranı ise 5 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkına göre şekil alacak.

    SGK Uzmanı Muhammet Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

    MEMUR VE EMEKLİYE YAPILACAK ZAM ORANI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

    “Tabi asgari ücretliye %34lük bir zam yapıldı. Bunun asıl hesabı şu şekilde, mayıs ayında enflasyon %15.26 gerçekleşti ama haziran aynı itibariye %17- %18 arası enflasyon gerçekleşecek. Bu hesaba göre asgariye enflasyon oranından iki kat zam yapıldı. Normal şartlarda memurlara ve emeklilere enflasyon farkı kadar bir oran veriliyor. Memurlarımıza toplu çalışma zammı ve artı enflasyon farkı ama memurlarımıza enflasyon farkı kadar bir zam oranı veriliyor.”

    ZAM ORANLARI BELİRLENİRKEN NELER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK?

    Burada kademeli bir sistem olacaktır. En az 22 bin belirlenip, daha az maaş alana daha fazla, daha fazla maaş alana daha az bir zam oranı yapılacağını düşünüyorum. Tabi memurlarımıza yapılacak zam aynı oranda memur emeklilerimize yansıtılacak. O yüzden önümüzdeki dönemde asgari ücrete yapılan %34’lik artışı göz önünde bulundurursak, emeklilerimize en aşağı %34, en fazla %45 civarında bir maaş artışı olacaktır”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLUR?

    “Bununla beraber memurlara çok ciddi bir artış yapılacak. O da zaten en düşük memur maaşının 22 bin seviyesine gelmesinden dolayı olacak”

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow