hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura yeni zam teklifi yüzde 15+10

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memur ve memur emeklilerine zam için hükümetin 2. teklifi belli oldu. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 yılı zam teklifi ise değişmedi. Peki sendikalar teklife ne dedi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve memur emeklilerine zam için hükümetin 2. teklifi belli oldu. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı ve “Böylece kamu personeline 43 artış öngörülüyor. 20241 artış ile birlikte yüzde 578’yi bulmaktadır. Paydaşlarımızın değerlendirmesini sunuyorum. Devlet memurlarının hakkettikleri refah seviyesine ulaşmak için devlet içinde gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    Yeni teklifte 2024 için birer puan artış olurken, 2025 teklifi değişmedi. Bakan Işıkhan, memurlara yönelik atılacak adımlar için çalışma yapılacak başlıkları da anlatarak “Birinci dereceye ulaşan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge için çalışma yapacağız. Disiplin cezalarının affedilmesiyle ilgili çalışma yok belirli şartlarda disiplin affı çalışması yağacağız. Görevde yükselme sınavlarının belirli sürede yapılması için çalışma yapılacak. Mobbing izleme kurulunda… Hac izni verilmesi, TOKİ’de öncelik verilmesi, engellilere öncelik verilmesinde istişareler yapacağız” sözlerini kullandı.

    SENDİKALAR TEKLİFİ KABUL EDECEK Mİ?

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "süreç bitmedi" mesajını verdi ve “Gelen teklifin bir öncekinden 2 puan yükseltilmesi bizim anlaşılmadığımız anlamına geliyor. ürecin bugün bitmediğini hatırlatmak isterim” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni teklif 22 Ağustos’ta masaya gelecek. Tarafların bu tarihte de anlaşamaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurulacak. Bu aşamada kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow