hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Erkan bankacılarla görüştü!

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile buluştu. Gündemde Orta Vadeli Programın bankacılık sektörüne yansıması vardı. Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı orta vadeli program açıklanmıştı.

    Program ile üç yıllık makro hedefler paylaşıldı, yapısal reform adımları açıklandı. Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı konusunda izlenecek adımların ipuçları verildi.

    Hafize Gaye Erkan’da, bankacılık sektörünün temsilcileriyle Orta Vadeli Program’ın açıklanması üzerine görüşmeyi 8 Eylül’de yaptı.

    Toplantıda, OVP çerçevesinde, bankacılık sisteminde Türk lirasının ağırlığının artırılmasına yönelik olarak sektördeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü.

    Hafize Gaye Erkan, bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladı.

    Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’da, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ve Çakar, Merkez Bankası ile bankacılık sektörünün görüş birliğinde olmasından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow