hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Fas yolcusu

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yurtdışı turlarına devam ediyor. Erkan'ın rotası bu kez Fas. Merkez Bankası Başkanı Marakeş'te Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu Yıllık Toplantıları kapsamında uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak. Peki bu görüşmelerin önemi ne?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Fas yolcusu. Başkan Erkan 11-13 Ekim tarihlerinde Marakeş'te olacak.

    Merkez Bankası Başkanı, Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu Yıllık Toplantıları kapsamında uluslararası fonlar ve yatırım bankalarıyla buluşacak.

    Erkan’ın Marakeş'te diğer merkez bankası başkanlarıyla da görüşmesi bekleniyor. Ayrıca aralarında dünyanın en büyük portföy yönetim şirketlerinin de olduğu bazı şirketlerle de görüşmesi bekleniyor.

    Merkez Bankası Başkanı Fas yolcusu

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum yapmış ve yabancı sermayenin önemine ayrı bir parantez açmıştı. Erkan “önümüzdeki dönemde yabancı sermaye girişlerinin artış göstermesi beklenmekte olup rezervleri güçlendirmek önceliklerimizden biri olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

    Erkan ayrıca Dünya Bankası'nın Türkiye'ye yönelik yatırımlarına da dikkat çekti. "Biz istedikçe verilen bir yatırım. Bunun yanında, rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow