hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Meclis'te sunum yapacak

    Pazar günü açılacak Meclis'in ilk gündemi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ilk mesaisi Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sunumu olacak. Erkan, 3 Ekim'de komisyon üyelerine enflasyon ve para politikalarını anlatacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'na başlamasının ardından 3 Ekim'de Meclis'te milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek.

    Erkan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim'de toplanacak komisyonda, milletvekillerine sunum yapması öngörülüyor.

    Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın, küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

    Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı faiz ve Kur Korumalı Mevduat uygulamasına ilişkin kararlarının yanı sıra enflasyona ilişkin gelişmelerin, toplantının öne çıkan başlıklarını oluşturması tahmin ediliyor.

    Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın komisyona, Meclis’e gelmesi planlanan Merkez Bankası'na ilişkin yasal ve hayata geçirilmesi beklenen idari düzenlemeler hakkında da bilgi vermesi planlanıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kanunu'na göre, başkanın banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nu bilgilendirmesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow