hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler MB'de: Görev değişikliği olur mu, kulislerde ne konuşuluyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankasın'da görev değişikliği olacak mı? Kabine değişikiliğinin ardından başkent Ankara'da en çok konuşulan başlıklardan biri de bu. Henüz buna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ama kulislerde ABD'de finans alanında çalışmalarıyla öne çıkan Hafize Gaye Erkan'ın ismi, yeni Merkez Bankası Başkanı olabileceği yönünde konuşuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı koltuğuna 5 yıl aradan sonra yeniden oturması ile gözler bir taraftan da Merkez Bankası'na çevrildi. O koltukta da bir isim değişikliği olup olmayacağı merak ediliyor.

    Bu noktada kulislerde Merkez Bankası Başkanlığı için ABD'de finans alanında çalışmalarıyla öne çıkan Hafize Gaye Erkan'ın ismi konuşuluyor. Erkan'ın ABD'den Ankara'ya geldiği haberinin ardından bu iddia daha da ciddi bir boyuta taşındı. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erkan ile bir görüşme yapıp yapmayacağı sorusu akıllarda.

    HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

    Hafize Gaye Erkan, 1982 doğumlu. Ekonomist ve mühendis. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Orada finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Bazı ekonomi dergileri tarafından dikkat çeken genç ekonomistler arasında da gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler MBde: Görev değişikliği olur mu, kulislerde ne konuşuluyor

    ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI BEKLENTİYİ ARTIRDI

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde dikkat çeken mesajlar vermişti. Ve "Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır" vurgusu yaptı. Bu ifadelerin ardından da Merkez Bankası'nda görev değişimi beklentisi de artmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow