hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndan nakit avans kararı! İşte tüm detaylar...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Kredi kartından nakit avans çekimine yönelik sınırlamada detaylar netleşti. Merkez Bankası bankalara yazı gönderdi. Nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet düzenlemesinden muaf tutulacak. Yani bankaya 15 bin liraya kadar nakit avans çekiminde ek yük gelmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kişisel kredi kartlarından belirli limitin üzerinde yapılan nakit avans çekimi artınca buna yönelik bazı adımlar devreye girmişti. Bu kapsamdaki nakit avans çekimi ve kuyum harcamaları için bankalara yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisi zorunluluğu getirilmişti. Şimdi de bu şartın uygulanacağı limitler netleşti. Uygulama 15 bin liranın üzerinde nakit avans çekiminde devreye girecek.

    Merkez Bankası nakit avans ve kredili mevduat hesaplarına yönelik düzenlemeye gitti. Düzenlemenin detayları için bankalara uygulama talimatı gönderildi. Buna göre bankaların menkul kıymet tesisine tabi kredilerinin kapsamı değiştirilirken, menkul kıymet tesisi sınırlamasında 15 bin liranın üzeri dikkate alınacak. Böylece nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

    Menkul kıymet tesisi bankaların kendi inisiyatifinde bulunurken, 15 bin liranın üzerindeki tutarlar bankalara ek yükümlülük olmak kaydıyla kullandırılmaya devam edilebilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow