hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtar Kent Coca Cola CEO'luğunu bırakıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Coca Cola CEO'su Muhtar Kent, mayıs ayında görevi bırakacağını açıkladı. Kent, CEO'luk görevini bırakacak ama Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmaya devam edecek. Muhtar Kent, 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı secimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

    Türkiye'nin en başarılı isimlerinden biri olan Muhtar Kent, 8 sene sonra Coca Cola CEO'luğunu bırakıyor. Kent, yerine geçecek ismi de açıkladı. James Quincey, Kent'ten sonra CEO'luk koltuğuna oturacak.

    Kent, CEO'luk görevini bırakacak ama Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmaya devam edecek.

    Muhtar Kent kimdir?

    Kent, Coca Cola Türkiye'de 1978 yılında girdiği işini bir gazete ilanıyla buldu. Satış yapmak için kamyonla şehir şehir gezinen Kent böylelikle dağıtım, pazarlama ve lojistik sistemlerini iyice öğrenince, 1985 yılında Coca-Cola Türkiye ve Orta Asya genel müdürlüğüne getirildi.

    Üç yıl sonra, şirketin Doğu Orta Avrupa Bölümüne başkan seçildi ve 23 ülkeden sorumlu hale geldi.1995 yılına gelindiğinde Kent, Coca-Cola Avrupa genel müdürü oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yıl içinde, 12 Avrupa ülkesindeki şişeleme operasyonlarını da kapsayan şirket cirosunu yaklaşık % 50 oranında artırdı. 1999 yılında Kent, 20 yıllık hizmetin ardından Coca-Cola Şirketi'nden ayrıldı. Yeniden Türkiye'ye döndüğünde, Coca-Cola'nın en büyük yerel hissedarı olan Anadolu Grubu'ndaki Efes İçecek'in CEO'su oldu ve şirketin topraklarını Adriyatik'ten Çin'e kadar genişletti.

    Mayıs 2005'te Kent, neredeyse 6 yıl sonra Coca-Cola'ya tekrar katıldı ve şirketin Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grubunun başkan ve operasyon sorumlusu olarak atandı.

    Kent'in başarılı operasyon yönetimi, onu 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren CEO pozisyonuna, The Coca-Cola Company'nin zirvesine getirdi. 23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerinde ise, kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in yerini alarak Coca-Cola 'nın Yönetim Kurulu Başkanı Oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow