hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ocak 2020 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? SGK uzmanı yanıtladı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNNTürk

    Memur ve emekli 2020 Ocak zammı için oldukça az bir süre kaldı. CNN TÜRK’te Cem Seymen’in sorularını yanıtlayan SGK Uzmanı Özgür Kaya memur zam oranı ile ilgili bilgiler verdi. Peki, 2020 Ocak memur zammı ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zammı ile ilgili beklenen açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak. Zam oranı açıklamasının ardından Ocak 2020 memur zammı ortaya çıkacak. Ocak ayından itibaren zamlı maaş alacak olan memurlar için son değerlendirmeler SGK Uzmanı Özgür Kaya’dan geldi. İşte A’dan Z’ye programında önemli bilgiler veren Özgür Kaya’nın açıklamaları…

    OCAK 2020 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Memur ve memur emeklileriyle, işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikiye ayırmak gerekiyor. Biliyorsunuz memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri var. Geçtiğimiz ayalarda toplu sözleşmeden kaynaklı 2020 yılının birinci 6 aylık için yüzde 4 ikincisi için yüzde 4 yani toplamda yüzde 8’lik bir 2020 yılı zammı olacak. Bunun üzerine enflasyon rakamı yüzde 5’in üzerine çıkarsa çıkan o fark da yüzde 4’ün üzerine ilave edilecek. Bu memur ve memur emeklilerimiz için geçerli.

    İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz içinse 2019 yılının ikinci 6 aylık diliminin toplam enflasyonu ne ise olduğu gibi 2020 yılının maaşlarına zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar bu rakam yüzde 5.71 olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞÇİ VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Yani 2019 yılının Aralık ayında çok büyük bir fark olmadığı takdirde işçi ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 6.65 olacak.

    MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Toplu sözleşme gereği yüzde 5’in üzerine çıkan enflasyon oranı da var olan yüzde 4’lük zammın üzerine eklenecek. Yani 6,65 enflasyon olacağı göz önüne alınırsa yüzde 4 + 1.65 olmak üzere toplamda 5.65 memur ve memur emeklisi zammı olacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow