hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomotivde kredi limiti artırıldı

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, taşıt kredilerinde yeni düzenlemeye gitti. Otomotiv kredi limitleri ve vade sayısı artırıldı. 400 bin TL'lik bir araçta kredi oranı yüzde 70, vade sayısı ise 48 aya çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanı Mehmet Ali Akben açıklamıştı. Taşıt kredileriyle ilgili harekete geçildi. Kredi limitleri ve vade sayısı artırıldı.

    Alınan yeni kararı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Buna göre 120 bin TL olan kredi alt limiti 400 bin TL'ye çıkarıldı.

    Değeri 400 bin TL ve altında olan taşıtlar için kredi tutarı yüzde 70'i aşamayacak. BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, değeri 400 bin Türk lirası ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 48 ay, değeri 400 bin ile 800 bin Türk lirası arasındaki taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 36 ay, değeri 800 bin ile 1 milyon 200 bin Türk lirası arasındaki taşıt kredileri 24 ay, değeri 1 milyon 200 bin ile 2 milyon Türk lirası arasındaki taşıt kredilerinde vade oranı 12 aya çıkarıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow