hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar yeni güne nasıl başladı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçtiğimiz gün altın 1000 TL'nin altına düşmüştü. Dolara karşı bütün para birimlerinde düşüş seyrederken piyasalar yeni güne nasıl başladı ve son durum ne? Detayları, CNN TÜRK muhabiri Burçak Bozkuş, Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol ile birlikte aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rıza Gökay Tuğsavrol piyasalarla ilgili olarak, "Amerika piyasası pazartesi günü kapalıydı. Salı günü açılmasıyla birlikte doların üzerindeki baskı kalktı ve dolar tekrardan yükselmeye başladı.  Ons baskılı bir halde devam etmeye başladı. 1690 seviyelerini görerek, TL bazında altın 1000 liranın altına düşmüş oldu. Ama hızlı bir şekilde kendini toparlayarak bugün itibariyle sabah saatlerinde tekrardan 1700’ün üstüne atmış durumda. TL bazında tekrardan 1013 seviyelerine gelmiş durumda. İlerleyen zamanlarda baktığımızda gram altının üzerindeki baskının kalkacağı ve yükseleceği ekonomistler tarafından düşünülüyor. Burada önemli olan doların üzerindeki baskının kalkması ve yukarı yönlü hareketini devam ettirebilmesi.

    Dolara baktığımızdan dünden bugüne yaklaşık 50 puan üzerine koymuş durumda. Euro için ise Avrupa Merkez Bankasının yarın yapacağı faiz açıklamasına göre yukarı yönlü bir beklenti var.  Dolara karşı tüm para birimlerinde bir düşüş var. Dolarda 110 endeks var. Buda doların güç kazandığını gösteriyor. Piyasanın dolarla birlikte hareket edeceği görülüyor. 13’ündeki FED’in enflasyon verisi, 22’sindeki faiz artışı doların ne kadar sert gidip gitmeyeceğini gösterecek." ifadelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow