hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prim borcu olan EYT’liler dikkat

    EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş emeklilik dilekçesi vermeye başladı. EYT'den faydalanmak için şartlardan biri de prim borçlarının ödenmesi. Peki prim borçlarını ödemeyen EYT'liler ne yapacak? Detayları, SGK Uzmanı Emin Yılmaz aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Mart itibariyle EYT yasası yürürlüğe girdi, 8 Eylül 1999'dan önce işe giren 4 milyondan fazla vatandaş EYT'li oldu. EYT ile ilgili detaylara değinen SGK Uzmanı Emin Yılmaz, “8 Eylül 1999’dan önce işe giren BAĞKUR, SSK, Emekli Sandığı’na bağlı iştirakçilerle ilgili geçtiğimiz günlerde 3 Mart itibari ile yaş ahdinin kaldırılması Resmi Gazete’de yayınlandı düzenlemede yaş ahdi tamamen yürürlükten kaldırılmış oldu. Başvuru süreçleri ile alakalı üç yöntem de değerlendiriliyor, birincisi e-devlet vasıtasıyla başvuru posta yoluyla başvuru veya Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat giderek orada da başvuru imkanı mevcut” ifadelerini kullanırken, “EYT'ye başvurmak isteyen ve çalışma hayatının içinde olan vatandaşların önce iş çıkışını yaptırması gerekiyor. Aksi takdirde başvuru reddediliyor” şeklinde uyarıda bulundu.

    Prim borcu olan EYT’liler dikkat

    EYT başvurularının bir diğer şartı ise prim borçları. SSK ya da BAĞKUR’dan kalan prim borcu da başvurunun reddedilmesine yol açıyor. Bu konuda da uyarılarda bulunan Yılmaz, “Prim borçları varsa da bunların da ödenmesi büyük önem arz ediyor, eğer borcunuz varsa buradaki emekliler reddedilecektir. Borcu olan EYT'lilerin başvuru yapmadan önce borcunu ödemesi gerekiyor. Mutlaka internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na ulaşarak e-devlet şifresi ile de borcunuzun olup olmadığı ile alakalı buradaki borçlara bakılıp, onların ödenip öyle başvuru yapılırsa daha sağlıklı olacaktır” ifadeleriyle uyarılarda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow